IKLAN

Followers

Saturday, July 21, 2012

Apakah yang sedang engkau tengah lakukan?

Sabtu, 21 Julai 2010 (10 malam - 1.30 pagi) : Hari pertama puasa, aku dan sahabat aku Azlin Fizry dan Burhannuddin lepak2 di Restoren Indas Maju Indahpura, bermain Facebook di sana. Kami makan2 sambil luangkan masa bercerita tentang cerita lawak gelagat sahabat2 rapat kami di kampung. Tapi, aku pula sambil bercerita tentang pengalaman lawak aku bersama2 member2 aku di Restoren, setiap saat aku mesti menanti sms daripadanya. Tapi, langsung tiada jawapan.

Sejak kebelakangan ini, aku tidak tahu apa yang aku dalami sebenarnya. Selalu memikirkan dirinya sedang buat apa sebenarnya di belakang aku ... Aku hanya mau kau sentiasa berada di sisi aku... Tapi aku tunggu sms daripada kamu, menanti sebuah jawapan yang aku berikan soalan kepada kamu ... Tapi kamu endahkan seolah2 aku kene fikir sendiri, tapi tiba2 sms yang hadir daripadamu itu membuat aku tersenyum kembali, barulah aku memahami ... Aku dan sahabat aku pun membayar makanan dan minuman, kami pun bercadang hendak memakan aiskrim, maklumlah siang nanti sudah puasa, sudah tidak boleh makan aiskrim. Kami pun singgah 7 eleven.

Makan aiskrim connetto di waktu malam ... Hahahaha!!! Lawanya tangan aku ...

Tak apalah, yang penting sekali aku hanya mampu tersenyum walaupun hati aku berasa sunyi dan sepi, walaupun ditemani 2 orang sahabat aku Azlin Fizry dan Burhanuddin sambil memakan aiskrim di atas Wall Kebal Indahpura di Kulaijaya, di situ aku cuba luangkan kesunyian dengan melihat pemandangan kenderaan lalu lintas daripada atas wall tersebut. Melihat keretapi lalu pada waktu malam, bunyi siulan burung2 layang2, bunyi anjing menyalak2, mat2 rempit berlumba dan melihat suasana malam di Kota Kulaijaya.

Sambil makan aiskrim, kami melihat suasana malam yang sunyi.

Inilah sahabat aku yang selalu menemani aku ketika aku kebosanan. Terima kasih Burhanuddin dan Azlin Fizry... :)Padi - Menanti sebuah jawaban ... :)

No comments:

Post a Comment

Advertising