IKLAN

Followers

Saturday, April 28, 2012

Semalam .. (part 3)

28/4/2012, Hari Sabtu ... Aku keluar bersama2 bro Tim g jumpa seorang brother bernama Ralphie Salleh  dan isterinya ... :D Hehehe!! Kami berjalan2 di Curve ... Lepak2 minum2 di Starbuck ... Sebelum minum2 dan lepak2 ... kami pergi Bentley .. hehehe!!

Aksi2 bro Tim dan bro Ralphie

Hehehe!! Xde idea nak posing la aku ni ... Hahahaha!!! Last2 bro Ralphie pun ikut sekali ...
Bro Tim nak korek hidung agaknya ni ... :D hahahaha!!

video
Skill drum 1 (bro Tim in Bentley)

video
Skill drum 2 (bro Tim in Bentley)

Selepas itu, bro Ralphie dan isterinya pun balik ke hotel ... Aku dan bro Tim g ke Restoren Kunang2 ... Ade band show syokkk ...!!!

Soya bean ... Hehehe!! 

Satey Ayam ... :D 

Satey Daging Lembu ... O_O


Friday, April 27, 2012

Si Dia "Bukan Milik Aku" ...



Maybe bukan jodohku ...
Kudoakan dia supaya dia bahagia ...
Biar aku melepaskan dia ...
Allah SWT sahaja yang tahu perasaanku ...
Aku mempunyai satu impian dan harapan ...
Ingin terus hidup bahagia seperti orang lain ...
Biarlah aku simpan kepahitan ini ...
Aku rasa nikmatnya ...
Sungguh indah bila menghidu udara segar di tepi laut ... kan?

Bahalol




Tak apa, hari ini, ko punya la, hari ko ...
Aku tidak kisah, aku layan sahaja, tapi aku boleh buat sendiri ok ...

Tidak esok atau lusa,
Akan datang ke ... kan kan kan ...
 aku ajar ko cukup2 ...
Giliran aku plak ... 
>:D
Sebab aku blum mampus lagi ...
Siaplah ko ...
Nampak tak cara main dia?
:D

Salam hormat dariku jari tengah tegak berdiri ...
Lagu ini untuk ko bahalol ...


Orang yang sentiasa mencari kesalahan orang lain sebenarnya dia ingin menutupi kesalahan sendiri. Bijak kan orang yang macam ni ? Fikir-fikirkanlah. :)


Lost Eternal

Lagu ni aku sangat suka melodi gitarnya ... Sampai ke urat saraf dan tulang keringku ...


Paradise - Lost Eternal

Why can't we hear

The time must come for us to leave

Here emotion has withered away

Our burnt out love has decayed

Obsessed to leave the Earth

Tragedy has overrun since birth



Now our righteous fathers weep

As the great eternal sleep

Are me born to pass away



Cry at all that remains

Chosen words fail to substance

The wisdom of powers heard

In dismal thoughts seemingly absurd



Now as hope and glory dies

We'll scream at our demise

Are we lost forever more

Paradise Lost Eternal



Tuesday, April 24, 2012

Semalam (part 2)

Hehehe!! Hari Selasa (24/4/2012) ... Aku dan sahabat aku ade presentation MLS pada pkl 2.30ptg ... di tingkat 6, UniKL city campus Kuala Lumpur ... Kami membuat presentation yang terbaik ... dan membanggakan ...

Ni gambaran sebelum dan selepas presentation ... Banyak kejadian berlaku ... Ia sekadar memori sahaja ... Di sebalik kejadian aku hiddenkan sebab hanya golongan2 manusia tertentu sahaja yang tahu ... Hehehehe!!

video
Sebelum presentation ... Ade orang nak tido ... Hehehe!!!
(Wan, Sapuan, Nazir (Tido), Qairil, Yaya ... ade Haji)

video
Makan bersama2 adik Yaya, Qairil dan Sapuan ...
(Yaya ni nak buat candid camera la tu kat aku, nak kena ni ... Hehehe)

Hidupku Sepi Tanpamu (Lirik)



Biarkan hidup ini penuh dengan bunga2 mekar di taman ... dia cantik sekali dengan pemandangan dan suasana yang indah ... penuh aman dan damai ... V_V xpelah, ia sekadar mengingati kehadiran si dia tu adalah sementara sahaja ... siapa yang boleh memulihkan hatiku yang terluka, jiwa yang sengsara ini ...??? siapa mahu perpisahan? Aku pun tidak suka perpisahan ...  Anggap jek tiada jodoh diantara kita ... :) Aku gembira dengan kehidupan aku sekarang, walaupun tidak semewah seperti orang lain ... Aku rasa ia sangat berbaloi jika aku bermula daripada bawah ... Inilah erti hidup sepi tanpamu, tapi aku masih ada Tuhan yang Maha Esa, Allah SWT ... aku masih ada keluarga tercinta, sahabat2 dan 7 billion manusia di muka bumi ini yang baik2 dengan aku ... dan aku sayang musuh2 aku sekali ... Tiada cinta bukan aku tidak mahu bercinta lagi, tapi aku masih belum jumpa lagi jodoh pemberianNya ... :)




Monday, April 23, 2012

Tragedi GNS3



Pada pukul 10 pagi (23/4/2012) aku berada di HKL jmpe Dr.Siti Azura (sahabat lama sekolah menengah dahulu) ... Dia sihat sahaja ... Dan aku terus ke kampus UniKL pada pkl 12 tghari dan buat esemen bersama2 sahabat aku ... Aku dan sahabat2 aku buat esemen MLS bersama2 sambung terus ke Mc Donald bulatan Pahang sehingga pkl 2.40 pagi (24/4/2012) ...

Kisahnya bermula :

Diwaktu hujan lebat renyai2 bergelora, rintik2 melodi berirama seram bunyinya... Sebenarnya aku baru balik dan sampai ke umah aku dari Mc'D sbb buat esemen MLS ... bersama2 sahabat ... Selamat pagi ... Jom berehat sekejap, jika ade nyawa lagi, aku akan berjuang lagi wahai sahabat ... Insya'allah ...

Walaupun kami berhempas pulas untuk menyiapkannya ... tapi kami sudah cuba yang terbaik ... Kami kene harungi saat genting nnti pkl 2.30 ptg (24/4/2012) ... kami harapkan keajaiban pada waktu itu ... :)

Qairil dan Wan ...

Formula configuration kumpulan kami

Telatah aksi Nazir Exotic ... Hehe!!

Slay dan Sapuan

Perbincangan untuk esemen projek kami ...







Dan ada berita yang tidak enak didengar daripada adik kandungku (pukul 10.34 mlm) dan berkata dekat aku, "Roslah sudah meninggal dunia" dengan suara yang sebak ... Sedekahkan AL-Fatihah untuk arwah Roslah ... Ko tetap adik aku walaupun sudah lama kita tidak berjumpa, ko tetap di hati aku Adik, aku sayang ko sejak aku darjah 6 lagi ... Di depan sahabat aku kene simpan rasa sedihku, aku tahan sahaja seolah2 tiada apa2 ... kalau boleh aku nak balik skrg ... Dan bila aku ade rezeki nnti, ade mase ... aku akan jenguk2 melihat 3 anak ko tu yek ... dan aku akan datang ke pusara arwah jika ade waktunya ... Semoga roh arwah dicucuri rahmat Allah ...

Sunday, April 22, 2012

Makan kat Kedai depan Umah ...

Nasi putih + Telur dadar + Daging masak pedas + Sambal belacan + Sup kosong + Air sirap bandung ...

(22/4/2012)

Macam ginilah aku makan hari2 di sini ... Apa boleh buat, bedal jek lah ... Hahahaha!! Rindu masakan mak aku ... Ape mak aku masak yek di kampung ... Tidak sabar nak balik kampung ... Peperiksaan da semakin dekat ... Apa2hal aku kene cari jalan macamane aku nak balik umah ... Insya'allah ...




Cerita yang hangit (part 2)

Walaupun presentation aku sudah lepas ... Tapi kemungkinan aku kene hadapi presentation peringkat seterusnya ... Aku sudah bersedia ... (FYP1 Final Year Project 1) ... FYP2 akan datang ... Berusaha kuat!!!



Cerita yang hangit (Episod 1)

Nan Keju dari Naan Corner ... Ampang ...


Sambal + Kari ...

Minuman Air Tembikai + Laici ... Giant Glass ... Bro Tim minum ... :D masam!!

Teh Tarik kegemaran ku ... :D

Mee Rebus Johor ... Terbaik ... Kuah dia yg membuat aku berselera ... :D




Semalam (episod 1)

22/4/2012 : makan kat sini

Semalam ... Selepas aku dan ustaz Ahmad Muhd menghantar esemen ... kitorang g makan nasi goreng + telur dadar + daging ... ustaz, nasi goreng dia ade ayam goreng ... pastu makan satey daging ayam dan daging lembu kat kg baru ... sambil menikmati air teh ais dan teh o ais ... pastu ustaz ajak slay g titiwangsa "kebetulan" ... ok gak tgh boring ... tgk kete kontrol ... haha!! pastu kitorg g minum limau ais kat kg pauh xsilap aku la ... pastu balik ... balik malam ... (copy balik cerita tadi di Iz Cyberventure) hehehe!! Sorry Faiz ... aku bukan xnk ajak ... aku xingat ... :D


Selepas makan kat Kg. Baru KL .. Aku g sini tgk kereta kontrol ...

Nasi goreng + Daging + Telur goreng

Teh ais dan teh o ais ...

Ini sahabat saya Ustaz. Ahmad Muhd ... Nasi goreng dia ade ayam goreng ... -_-'



video
Video 1 : Racing kat Tasik Titiwangsa ... :D

video
Video 2 : Kereta Kontrol terbabas ...



Friday, April 13, 2012

Heart Beating!!

Lagu ini aku berasa feel in the pain (part 1) ... Dimana alunan bunyinya menangkap urat sarafku dan tulang kalbu ku ... Terasa kehilangan orang yang paling aku rapat lagi ... Apa malangnya nasib aku ini ... Haish!!


IT'S A STRUGGLE WITH A FAILURES FROWN
AND IT CRASHES IN FRONT OF ME
I SEE THE CLOUDS DIVIDE
WILL YOU STAY OR TRY TO LEAVE

THE TIME YOU'RE LOOKING AT THROUGH THE DOOR
AND THINK TO WALK RIGHT THROUGH
I WANT TO IGNORE
I ONLY WISH THAT IT PASSES SOON

I RAISE A SUNKEN SMILE
AS I SERVE THE ONES WHO SERVED
WHAT CAN I ACHIEVE
AS YOU STEAL THE AIR I BREATHE

IT'S A CRUEL MISFORTUNE
FORBIDDING US TO SEE
WHEN STORIES MAY COLLIDE
IT'S A SAD STATE OF MIND

HEARTS BEATING FOR THE LAST TIME
HEARTS BEATING IT IS A STATE OF MIND

HEARTS BEATING FOR THE LAST TIME
THE PEACE YOU CANNOT FIND

PARADISE LOST - The Last Time (OFFICIAL VIDEO)

Thursday, April 12, 2012

Beger Bako!!



Menikmati beger bako bersama2 member serumah ku, Zaid, Chot dan Sahabat Gengster aku Mat Daus ... kat sini kami makan dengan penuh enak sekali, sampai kami beratur hampir 1 km jauhnya ... no.giliran 77 ... ramai kan ... Nak tau xkat mane? Dekat Wangsa Maju, Syeksen II xsilap aku ...

Sambil2 menikmati makanan ni ... Aku terfikir keadaan aku yang kucar-kacir nak jmpe seorang brother dan seorang grandma ... akhirnya impian ku musnah dengan begitu sahaja ... dan aku lepak dengan brother aku sahaja ... :'( Sampai hati ... dan terus aku menyanyikan lagu ini untuknya ...






Advertising